Instagram Görüldü Nasıl Kapatılır?

Instagram Görüldü Nasıl Kapatılır?

Günümüzde en çok kullandığımız sosyal medya uygulamalarından biri Instagram’dır. Bu uygulama, görsel paylaşım ağırlıklı olmakla birlikte birçok kişi ile mesajlaşabilme ve iletişim halinde olma ayrıcalığı sunar. Bu uygulama üzerinden ulaşmak istediğiniz kişiye mesaj atabilir ya da diğer kullanıcılardan mesaj alabilirsiniz. Bu mesajlara ise ‘dm’ kutusu üzerinden ulaşabilmeniz mümkün. ‘Direkt message’ kelimelerinin baş harflerinden oluşan ‘dm’ kullanıcılara kolaylık sunmakla birlikte bazı durumlarda dezavantaj oluşturabilir. Özellikle gelen mesajın okunmasıyla birlikte karşı tarafa geri dönüş yapma zorunluluğu hissedilebiliyor. Böyle durumlarda kullanıcılar arama motorlarına, instagram mesaj görüldü kapama, Instagram okundu özelliği kapatma nasıl yapılır? ya da İnstagram mesajı görüldü yapmadan okumak mümkün mü gibi sorular yöneltiyor. Peki Instagram DM Görüldü Kapatmak gerçekten mümkün mü? Instagram görüldü nasıl kapatılır? 

 

Instagram'da Görüldü özelliği, kullanıcının bir mesajı görüntülediğini bildiren bir özelliktir. Ancak, bu özellik kullanıcılara bazen rahatsızlık verebilir. Görüldü özelliğini kapatmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Instagram uygulamasını açın ve profilinize gidin.
  2. Profilinizde üç çizgi (hamburger) simgesine dokunun ve Ayarlar'a gidin.
  3. Ayarlar sayfasında Gizlilik seçeneğine dokunun.
  4. Gizlilik sayfasında Hikayeler bölümüne gidin.
  5. Görüldü özelliğini kapatmak için "Hikayelerde Görüntülenme İzni" seçeneğine dokunun.
  6. Görüldü özelliğini kapatmak için kaydırma seçeneğini kapalı duruma getirin.

Bu işlemi yaptıktan sonra, artık başkalarının mesajlarınızı görüntülediklerinde sizin bunu bildiğinize dair herhangi bir bildirim almayacaksınız.

 

İnstagram Dm Görüldü Özelliği Kapatılabilir mi? 

Çeşitli nedenlerden dolayı mesaj kutumuza düşen mesajlara cevap vermek istemeyebiliyoruz. Ancak gelen mesajların merak ediliyor olması da bilinen bir gerçektir. Bu noktada Instagram kullanıcıları, mesajı açmadan ya da görüldü yapmadan okuyabilmenin yollarını arıyor. Peki bu durum düşünüldüğü gibi mümkün mü? Instagram dm görüldü özelliği kapatılabilir mi?

Bu sorunun cevabına evet yanıtı vermekle birlikte durumun tam olarak öyle olmadığını da belirtmeliyiz. Görüldü yapmadan mesajı okuyabilmeniz evet mümkün. Ancak bunun için birtakım ayarlamalar yapmanız gerekecek. Instagram ayarlarınızdan yapacağınız birkaç adım ile Instagram son görülme özelliğini kapatabilir, Instagram’da en son ne zaman aktif olduğunuzu kullanıcılardan gizleyebilirsiniz.

İnstagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagram kullanıcılarının da bildiği üzere dm görüldü özelliği ile son görülme aynı şey değildir. Instagram DM görüldü, gelen mesajları okuduğunuz anda karşı tarafın okuduğunuzu anlayabileceği bir bildirimdir. Ancak İnstagram son görülme, Instagram’da en son ne zaman aktif olduğunuzu belirten bir özelliktir. Bu özellik bazı kullanıcılara, mesaja geri dönmek istemediği durumlarda dezavantaj yaratabiliyor. Instagram’da en son ne zaman aktif olduğunuzun bilinmesini istemiyorsanız son görülme özelliğini kapatma işlemi yapabilirsiniz. Kullanıcıların merak ettiği Instagramda son Görülme nasıl kapatılır? sorusunun cevabı için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz?

  • Instagram hesabınız üzerinden ‘ayarlar’ bölümüne geliniz.
  • Ayarlar bölümü üzerinden ‘gizlilik’ seçeneğine tıklayınız.
  • Ardından karşınıza çıkan ekranda ‘hareket durumu’ özelliğini seçiniz.
  • Bu seçeneğe tıkladıktan sonra karşınıza gelen hareket durumunu göster bölümü, sizin son görülmenizi ifade eder. Bu durumu maviden griye çevirirseniz hareket durumunuzu gizliye almış olursunuz.
  • Son görülmenizi tekrar açmak istediğinizde yine bu bölüme gelerek son görülme ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

İnstagram DM, Mesaj Görüldü Gizleme

Instagram dm kutunuza bir mesaj geldi, peki bu mesajı görüldü yapmadan nasıl okuyacağınızı biliyor musunuz? Bunun için sizlere ufak tüyolar hazırladık. Bunlardan ilki için yapmanız gerekenler;

  • Öncelikle mesaj atan kişinin profiline giriniz,
  • Ancak bunu yaparken arama kısmından kişiyi aratıp profiline girmenizi öneririz. Aksi takdirde dm kutusundan kişinin profilini açmak isterken mesajı görüntüleyebilirsiniz.
  • Arama kısmından kişinin profilini görüntüledikten sonra yukarıda yer alan üç çizgiye tıklayınız.
  • Bu kısımdan kişiyi kısıtla seçeneğini işaretleyin
  • Bu sayede kişinin size gönderdiği mesaj ve mesajlar, istek kutunuza düşecektir.
  • Mesajlar istek kutunuza geldikten sonra gelen mesajları istediğiniz gibi açıp okuyabilirsiniz.
  • Ancak kısıtlamayı kaldırdığınız anda mesajlar tekrar dm kutunuz düşecek ve okuduğunuz mesajlarınız görüldü olarak iletilecektir.

Bir diğer ufak tüyodan biri de mesaj geldikten sonra internetinizi kapatmak olacaktır. İnternetiniz kapandıktan sonra sosyal medya hesabınızda hiçbir etkileşim yapamazsınız. Bu durumda mesaj kutusuna tıkladığınızda okuduğunuz mesajlar karşı tarafa iletilemez. Ancak bu seçeneğin bir dezavantajı, interneti açtğınız anda görüldü bildirimi karşı tarafa iletilir.

Instagram Görüldü Özelliği Hakkında

Instagram uygulaması, her geçen gün farklı ve dikkat çekici özelliği aktif etmektedir. Bu özelliklerden biri de Instagram Dm mesaj görüldü özelliğidir. Bu özellik ile mesaj attığınız kişinin mesajınızı okuduğunu anlayabilirsiniz. Karşı taraf mesajı açtığında, mesajın alt kısmında görüldü ibaresi çıkar. Bu ibare sayesinde mesajın okunduğuna dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu ibare çoğu durumda kişiye kolaylık sağlar. Ancak gizlilik arayan kullanıcılar, ya da gelen mesajı okumak isteyip ancak okuduğunun anlaşılmasını istemeyen kullanıcılar, Instagramda Mesajlar nasıl gizlenir? sorusunu soruyor. İnstagram DM görüldü kapatma işleminin şimdilik mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Ancak birkaç ufak tüyo ile Instagram’da okundu yapmadan gelen mesajları okuyabilirsiniz. 

Görüldü Yapmadan Okuma Uygulamaları Nelerdir?

Günlük hayatta olduğu gibi sosyal medya da artık bazı adabımuaşeret kuralları oluşmuş durumda. Gelen mesajı okuduğunuza dair karşı tarafa geri bildirim yapmak ya da nazik bir dille mesaja karşılık vermek bu kurallardan biridir. Ancak konuşmanın gidişatına göre ya da mesaj atan kişiye göre mesaja geri dönmek istemeyebiliyoruz. Bu tarz durumlarda instagram görüldü kapatma hilesi ya da instagram görüldü kapatma uygulaması gibi işlemlerden yardım alıyoruz. Bu sayede mesaj atan kişiye cevap verme zorunluluğu bir süre de olsa ortadan kalkıyor. Peki instagram mesaj görüldü kapatma uygulamaları nelerdir? Instagram görüldü kapatma 2022 uygulamaları arasında;

  • Ghosted
  • Unseen
  • Aeroınsta

sayılabilir. Elbette bu uygulamaların güvenilirliği konusunda hiçbir okuyucumuza garanti vermediğimizi belirtmeliyiz. 

Mobil Üzerinden Instagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Yukarıda bahsettiğimiz Instagram son görülme kapatma açıklaması, mobil cihazlarda da büyük oranda aynıdır. Mobil cihazınızdan girdiğiniz instagram hesabınızda, ayarlar bölümüne gelerek yine aynı adımları takip edebilir ve son görülme özelliğini kısa sürede kapatabilirsiniz. 

DM Okunduktan Sonra Okunmadı Olarak İşaretlenebilir mi?

Whatsapp gibi birçok uygulamada olan mesaj okunduktan sonra okunmadı olarak işaretleme ayrıcalığı, şuanlık Instagram uygulamasında bulunmuyor. Bu sebeple okuduğunuzun belli olmasını istemediğiniz mesajları, yukarıda belirttiğimiz uygulama ve işlemlerle rahat bir şekilde okuyabilirsiniz.

İnstagram DM Görüldü Özelliğinin Avantajları ve Dezavantajları

Instagram dm görüldü özelliği, bazı kullanıcılar için avantajlıyken bazı kullanıcılar için dezavantaj yaratabilir. Bu avantaj/dezavantaj durumu kullanıcılar arasında değişiklik göstermektedir. Örneğin acil bir durumda karşı tarafın mesajınızı okuduğunu görmek kişiye kolaylık sağlar. Ancak mesaj içeriğine bağlı olarak mesajı gördüğünüzü karşı tarafa belli etmek istemeyebilirsiniz. Böyle durumlarda mesajın görüldü olması olumsuz bir durumdur. Bu sebeple kullanıcıların birçoğu, Instagram görüldü bilgisi kapatma işlemini tercih ediyor.