Instagram Yakın Arkadaşlar Listesi Oluşturma

Instagram Yakın Arkadaşlar Listesi Oluşturma 

Instagram'da Yakın Arkadaşlar listesi, sadece belirli bir gruba ait takipçilerinize özel paylaşımlar yapmanızı sağlayan bir özelliktir. Bu sayede, paylaşmak istediğiniz içerikleri sadece belirli bir gruba gösterebilir ve daha özel bir deneyim sunabilirsiniz.

Yakın Arkadaşlar listesi oluşturmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Instagram uygulamasını açın ve profilinize gidin.
  2. Sağ üst köşedeki üç çizgi simgesine dokunun ve açılan menüden "Yakın Arkadaşlar" seçeneğini seçin.
  3. "Yakın Arkadaşlar Listesi"ne dokunun ve ardından "Yakın Arkadaşlar Ekle" seçeneğini seçin.
  4. Yakın arkadaşlarınızı seçin ve "Hazır" seçeneğine dokunun.

Bu adımları tamamladıktan sonra, artık paylaşmak istediğiniz içeriği oluşturabilir ve "Yakın Arkadaşlar" seçeneğini seçerek sadece bu listenizdeki takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.

 

Instagram, fotoğraf ve video paylaşımının yoğun olarak yapıldığı sosyal medya platformudur. Bu platform üzerinde bir takipçi kitlesi oluşturabilir ve paylaşımlarınızı bu takipçi kitlesine sunabilirsiniz. Ancak bazen paylaşım yaparken takipçilerinizin tamamına hitap etmek istemeyebilirsiniz. Öyle ki yapacağınız paylaşım sizi ve yakın çevrenizi ilgilendiriyor olabilir. 2018 yılında çıkan Instagram yakın arkadaş özelliği, bu durumlar için geliştirilmiş ve kullanıma sunulmuştur. Peki Instagram yakın arkadaşlar nasıl ayarlanır? Instagram yakın arkadaş listenizle nasıl hikaye paylaşabilirsiniz?

 

Instagram’ın Yakın Arkadaşlar Özelliği Nedir?

İlk olarak bu keyifli platformda paylaşımlarınızı nasıl daha özel hale getireceğinizden bahsedelim. Bu kapsamda Instagram’ın yakın arkadaşlar özelliği nedir? sorusundan başlayabiliriz. Paylaşımlarınızı sizin seçtiğiniz bir kitle ile sınırlandıran bu özellik, hikayenizi diğer takipçilerinizden otomatik olarak gizler. Bu sayede hikayenizi kimlerden gizleyeceğinizi tek tek belirlemenize gerek kalmaz. Bu özelliği kullanmak için Instagram yakın arkadaş listesi oluşturabilir ve diğer takipçilerinizin görmesini istemediğiniz hikayelerinizi sadece bu arkadaş kitlesi ile sınırlandırabilirsiniz. Instagram paylaşımlarınızı kendiniz ve yakın çevrenizle sınırlandırarak daha özel bir alan oluşturabilmeniz mümkün. Üstelik bu özellik, hesabı herkese açık kullanıcılar için oldukça avantajlı olabiliyor.

Yakın Arkadaşlar Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram’ın kullanıcılarına sunduğu bu ayrıcalıklarla dolu özellik, oldukça basit ve pratik bir kullanıma sahiptir. Yakın arkadaşlar özelliğini kullanabilmeniz için öncelikle bir yakın arkadaş listesi oluşturmanız gerekiyor. Peki instagram yakın arkadaşlar listesini nasıl oluşturabilirsiniz?

  • Öncelikle, Instagram profilinize gelerek profilinizin üst kısmında yer alan üç çizgiye tıklayınız.
  • Ardından karşınıza çıkan ekranda yakın arkadaşlar sekmesini göreceksiniz. Bu sekmeye tıklayarak yakın arkadaş listesini hazırlayacağınız ya da düzenleyeceğiniz sayfaya ulaşabilirsiniz.
  • Henüz bir yakın arkadaş listeniz yoksa instagram yakın arkadaş ekleme özelliğiyle bu sayfada yer alan takipi kitleniz arasından, özel paylaşımlarınızı görmesini istediğiniz kişileri belirleyebilirsiniz.
  • Bu belirlemeyi daha da kolaylaştırmak adına ‘ara’ kutucuğuna yakın arkadaşlarınızı yazarak daha kısa yoldan ulaşabilmeniz mümkün.
  • Ayrıca bu sayfa üzerinde kaç kişiyi eklediğiniz ya da kimleri eklediğinizi görebilirsiniz.

Ayrıca instagram başkasının yakın arkadaş listesini görme konusu mümkün olmadığı gibi bir başkası da oluşturduğunuz bu yakın arkadaşlar listenizi göremez. 

Instagram Yakın Arkadaşlar Listesine Yeni Kişi Eklemek

Özel bir hikaye paylaşma türü olan yakın arkadaşlar instagram özelliği, dilediğiniz paylaşımı rahatça yapabilmenize olanak sunuyor. Tabi bu özelliği kullanabilmek için hazırladığınız yakın arkadaş listenizde güncelleme yapma ihtiyacı duyabilirsiniz. Yakın arkadaşlar listenizi özgürce güncellemeniz mümkün olduğu gibi bu kapsamda dilerseniz arkadaş çıkartabilir ya da instagram yakın arkadaş ekleme gerçekleştirebilirsiniz. Instagram yakın arkadaş listesine yeni kişi eklemek için yine profilinizde yer alan üç çizgiye tıklamalısınız. Bu alanda bulunan yakın arkadaşlar seçeneğine gelerek listenize ulaşabilir ve takipçi listenizi görüntüleyebilirsiniz. Eklemek istediğiniz kişiyi takipçi listenizden bularak yakın arkadaş olarak seçebilir ya da ‘ara’ kutucuğuna kullanıcı adını yazarak saniyeler içerisinde ekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram’da yakın arkadaşlar listemle nasıl hikaye paylaşırım?

Henüz yakın arkadaşlar özelliğini kullanmayan Instagram kullanıcıları için bu adıma kadar yakın arkadaşlar listesi oluşturmayı açıkladık. Bu başlıkta ise yakın arkadaşlar listenizle nasıl hikaye paylaşabileceğinize değineceğiz. Diğer hikayeleriniz gibi 24 saat görünür kalabilme imkanına sahip yakın arkadaşlar hikayesi için yapmanız gereken ekstra işlemler bulunmaz ancak dikkat etmeniz gereken önemli bir kısım vardır. 

  • Öncelikle diğer hikayelerde olduğu gibi Instagram’ın hikaye paylaşma alanına gelmelisiniz.
  • Bu alanda dilerseniz anlık fotoğraf ve videolar çekebilir dilerseniz ekranı kaydırarak galerinizdeki fotoğrafları paylaşmak üzere hazırlayabilirsiniz.
  • Gerekli efekt, ses, yazı gibi eklemeleri yaptıktan sonra sıra paylaşmaya geliyor.
  • Bu adımda, ekranın alt kısmında yer alan ‘hikayen’ ve yeşil ambleme sahip ‘yakın arkadaşlar’ seçeneği arasından yakın arkadaşlar butonuna tıklayarak hikayenizi otomatik olarak yakın arkadaş listenizle paylaşabilirsiniz.

Instagramda yakın arkadaşlara atılan hikayeyi görme konusunda ise herhangi bir ayrım bulunmaz. Elbette atılan hikaye, diğerlerinden farklı olarak yeşil çember içerisinde görünür. Bu çembere bakarak kişinin yakın arkadaşlara özel hikaye attığı anlaşılabilir. 

Yakın Arkadaşlar Listesinden Takipçimi Nasıl Çıkarabilirim?

Instagram yakın arkadaşlar listesinin istenildiği zaman güncellenebileceğiniz ve düzenlenebileceğini belirmiştir. Bu kapsamda yeni yakın arkadaş ekleyebileceğiniz gibi eklediğiniz yakın arkadaşlarınız arasından takipçi çıkartma işlemi de yapabilirsiniz. Bunun için atacağınız adımlar şu şekildedir;

  • Instagram profil > üç çizgi > yakın arkadaşlar
  • Ardından çıkarmak istediğiniz takipçinizi bu listeden seçerek isminin yanında yer alan işarete tıklayarak listenizden çıkartabilirsiniz.

Yakın Arkadaşlar Özelliği Ücretli Mi?

Instagram yakın arkadaşlar listesi oluşturma ve bu listeye özel hikaye paylaşma, uygulamanın getirdiği yeniliklerden bir olup ücretli değildir. Herkesin kullanabileceği bir özellik olup herhangi bir ücret ya da ekstra aplikasyon gerektirmez.

Yakın Arkadaşlar Listesinde Kişi Sayısı Önemli Mi?

Her ne kadar ‘yakın arkadaşlar’ ismi sebebiyle kısıtlı gibi görünse de dilediğiniz sayıda dilediğiniz kişiyi ekleme imkanınız mevcuttur. İstediğiniz kişilerin hikayenizi görmesini sağlayan bu özellikte herhangi bir sınırlama bulunmaz.

Yakın Arkadaşlar Listesine Eklenen Kişiye Bildirim Gider Mi?

Instagram yakın arkadaşlar hikayesi görme için, paylaşımı yapan kişinin yakın arkadaşlar listesinde olmanız gerekir. Bu liste hazırlama işleminde, listeye eklenen kişilere bildirim gitmez. Bu sayede rahat bir şekilde ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz.

Birinin Yakın Arkadaşlar Listesinde Olup Olmadığınızı Anlama

Birinin yakın arkadaş listesini görmek ne yazık ki mümkün değildir ancak birinin yakın arkadaşlar listesinde olup olmadığınızı anlamanın bir yolu var. Anasayfanız üzerinde yer alan tüm hikayeler pembe renkli halka içerisinde yer alırken, yakın arkadaşlara özel hikayeler yeşil halka içerisinde sunulur. Takipçilerinizden birinin hikayesi yeşil çember içerisinde yer alıyorsa o kişinin yakın arkadaşlar listesine ekli olduğunuzu anlayabilirsiniz.